• +40729992303
 • Program - Luni - Vineri: 9:00 - 18:00
What are you looking for?

Cuptor pentru tratarea termică cu microunde LABOTRON HTE M60K B

Produs:

 • Denumire produs: Cuptor pentru tratarea termică cu microunde LABOTRON HTE M60K B
 • Categorie: ECHIPAMENT CU MICROUNDĂ - NIVEL DE LABORATOR ȘI INSTALAȚII PILOT

Cuptor pentru tratarea termică cu microunde LABOTRON HTE M60K B

LABOTRONTM HTE M60K B este un cuptor pentru tratarea termică cu microunde proiectat pentru procesare la temperaturi foarte înalte (de exemplu, sinterizare) și poate fi folosit atât pentru aplicații de laborator, cât și industriale. Performanța înaltă a sistemului LABOTRONTM HTE M60K B este asigurată prin schimbarea pereților din aluminiu (rețineți: aluminiul are o conductivitate electrică de 10 ori mai mare decât oțelul) și prin integrarea unui acord de impedanță, de exemplu un acord E/H cu T – Magic. Datorită acestor îmbunătățiri, LABOTRONTM HTE M60K B poate fi utilizat și pentru tratarea materialelor care absorb mai puțin energia microundelor, cum ar fi ceramica, sticla etc. Omogenitatea tratamentului este garantată de două caracteristici importante:

 • finisarea „luciu de oglindă” a pereților interni permite căldurii radiate a probei să se întoarcă către probă, crescând astfel eficiența procesului de încălzire (REFLECȚIE 90% IR);
 • rotația mesei prin rotații alternative. În plus, generatorul de microunde integrat permite tratamentul cu microunde în mod continuu (CW) sau controlat prin impuls. LABOTRONTM HTE M60K B poate fi folosit pentru tratarea unui volum mare de probe, semnificativ pentru producție. Similar, când este folosit corespunzător, sistemul permite o rată foarte bună de încălzire.

LABOTRONTM HTE M60K B

Control HMI: 

 • Ecran tactil digital color de 7.5 inch
 • Datele sunt salvate în format .csv, USB, RJ45
 • Programare: putere, temperatură, timp, pulsul microundelor, puterea incidentă și reflectată

Cavitatea cu microunde: Aluminiu, dimensiuni interioare 427 x 427 x 488 mm (V = 88 l), grosimea peretelui 30 mm, pereții interiori cu luciu de oglindă, masă rotativă, ușă de operare manuală

Măsurarea/Controlul temperaturii: 

Standard: două porturi IR centrale în partea de sus: primul măsoară temperaturile de la 50 ÷ 400°C, iar al doilea de la 400 la 1800°C, reglând și controlând gamele de temperatură.

Când microundele sunt pornite, produsul poate fi încălzit în sus, temperaturile depinzând de proprietățile sale termice (cp); temperatura maximă permisă este de 1750°C, evaluarea temperaturii suportului de alumina calcinată.

Rata de încălzire:

Pentru o putere a microundelor de 6 kW transferată produsului, rata de încălzire este de 30°C/s pentru 1 Kg de probă, cu CP mediu = 2Jg^-1K^-1 (înainte ca pierderile de căldură să depășească rata de încălzire).

Tratamentul sub vid/Presiune:

 • Flanșă integrată DN25 pentru vid primar (pompa de vid nu este furnizată).
 • Diferența maximă de presiune: 0.8 bar (realizată de valva de siguranță).

Generatorul cu microunde(întrerupătorul de alimentare, capul magnetronului și izolatorul):

 • 2450 MHz, putere ajustabilă de la 600 la 6000 W, funcționare în undă continuă și puls.
 • Buclele scăzute reduc riscul de arc/plasmă în interiorul cuptorului unde funcționează la un câmp electric puternic, presiune scăzută și temperatură înaltă

Ferestre: 

Cuarț, microundele blocat pe ușa din față

Masa rotativă:

Diametru 330 mm, grosime 2 mm, rotație continuă sau alternantă

Intrare/Ieșire gaz:

Standard: 5 conexiuni de gaz 3/8 G (1 pe partea de jos, 1 pe spate, 1 pe panoul lateral stâng, 2 pe panoul superior), manometru de la 30 mm Hg vac la 150 psi, valvă de siguranță (1.8 bar)

Egalizatorul de impedanță:

 • Reglarea manuală a impedanței E/H & T magic reduce nivelul de putere reflectată în cazul unei densități mari de putere (sarcină mică a cavității).
 • Măsurarea câmpului de impedanță

Protecție:

 • Cuplarea de siguranță este conectată la generatorul de microunde când cuptorul este deschis cu ușa deschisă.
 • Avertizare pe ecran a temperaturii probei când ușa cuptorului este deschisă (manipulare incorectă când temperatura probei este > 600°C)

Alimentare:

3 X 400 V + împământare, 11 kVA

Răcirea generatorului cu microunde:

Cu apă, flux minim 6l/min., minim 3 bar. Conectori rapizi montați pe intrările și ieșirile de apă.

Izolația termică (optional):

 • Pot fi comandate două modele de „cuști” de izolare, 1L și 8L, cuștile constau din 6 pereți solizi independenți aranjați peste probă în stil Lego, fără șuruburi sau alte dispozitive de fixare. Materialul izolator este realizat din fibre de silicon presate (temperatură maximă 1600°C, reflectare IR > 90% între 300 și 2500 μm).
 • Echipamentul superior (diametru ~ 50 mm) va permite măsurarea temperaturii cu 2 termometre IR.
 • Dimensiunile interioare ale cuștii: modelul 1L 100 x 100 x 100 mm, modelul 8L 200 x 200 x 200 mm, alte dimensiuni pot fi solicitate.

Dimensiuni, greutate:

Pentru a vedea dimensiunile, consultați desenele din Anexă, 260 Kg (cu suport)

OBSERVAȚII:

Diametrul minim al probei 30 mm, temperatura maximă procesată T = 1800°C.